Decizia guvernului de a tăia subvenţiile la căldură afectează zeci de mii de timişoreni. Odată cu hotărârea Guvernului rămân de acoperit 73 de lei. Într-o formă sau alta, diferenţa se va resimţi direct în buzunarele timişorenilor.
Inevitabilul s-a produs şi Guvernul a luat decizia tăierii subvenţiilor la căldură pentru cei care se încălzesc în sistem centralizat. Până la apariţia hotărârii în Monitorul Oficial, totul este în ceaţă.
Asociaţiile de locatari susţin că s-a introdus o serie de aberaţii, iar reprezentanţii Colterm se uită spre Primărie, aşteptând semnalul salvator. „Nu am văzut decât proiectul de hotărâre care specifică faptul că primăria are obligaţia să acorde subvenţiile între preţul de producţie şi cel de facturare”, a spus managerul Colterm, Aurel Matei. Dinspre Primăria Timişoara semnalele au fost precaute şi nesigure. Pe de o parte, reprezentanţii executivului au spus că „vor prelua” subvenţia, pe de altă parte că „vor încerca”. La urma urmei, decizia aparţine însă Consiliului Local. „Guvernul a anulat subvenţia, iar primăria a spus că va încerca să acopere subvenţia, iar asta înseamnă să ia de la alte domenii. Cert este că situaţia va fi tristă”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari, Petru Olariu. Decizia preluării subvenţilor anulate de Guvern îi aparţine Consiliului Local. Problema va fi tranşată între grupurile de consilieri. „Adevărul Timişoara” le-a consultat şi, la ora actuală, nu este luată o poziţie foarte clară. Potrivit consilierului Traian Stoia, grupul în care se află a dezbătut problema şi decizia a fost să se acorde subvenţii, dar diferenţiat. „Consiliul Local trebuie să preia subvenţiile, dar nu fără condiţii. Sunt oameni care e clar că au nevoie de sprijin, dar sunt şi unii care se uită de pe geam în Piaţa Victoriei din apartamente înalte de cinci metri şi mai primesc şi subvenţii. Un apartament