O invazie controlată de dovleci portocalii, specifici sărbătorii americane, ar putea fi pentru PDL soluţia de câştigat alegerile, în opinia lui Paleologu. Aspirant la fotoliul de primar al Capitalei, vicepreşedintele PDL mizează pe „defectele" sale: atât de fraier că nu poate lua nicio şpagă, zgârcit şi încăpăţânat.
„Adevărul":Ce legătură mai are Bucureştiul cu „Micul Paris"? Cum ar putea fi schimbat?
Theodor Paleologu: Povestea asta cu „Micul Paris" trebuie, totuşi, situată în context. Şi anume, francezii aveau obiceiul să spună că „o fi Bucureştiul un mic Paris, dar Parisul nu e sigur un mare Bucureşti". Evident, sunt o serie de diferenţe majore: Parisul are încă o zonă medievală importantă, are clădiri vechi, iar noi nu avem aşa ceva în Bucureşti, pentru că au fost o serie de cutremure şi marele incendiu din 1847, care au distrus o serie de case din Bucureşti, biserici vechi. E o foarte mare discrepanţă între România de azi şi cea de dinainte şi este bine să ne vedem lungul nasului. Legat de Bucureşti, eu nu împărtăşesc pesimismul sau negativismul multora. Nu este un oraş urât, ci unul urâţit de corupţie, mizerie, indolenţă, trafic infernal -probleme pentru care există însă soluţii.
Care ar fi problema Bucureştiului pe care aţi rezolva-o cu prioritate?
Prima este traficul, care face din Bucureşti un oraş neprietenos. Nu ai cum să mergi pe trotuar, sunt maşini care îţi blochează calea. Problema s-ar rezolva prin parcări, ce se pot face la preţuri rezonabile. În al doilea rând, trebuie investit foarte mult în transportul în comun. Majoritatea bucureştenilor îl utilizează, deşi e neplăcut: înghesuială prea mare, nu e aer condiţionat pe majoritatea liniilor. Este nevoie de o investiţie foarte mare în acest domeniu şi de o politică mult mai serioasă de colectare a contribuţiilor, pentru că 70% dintre cei care utilizizează transportul în comun nu