După ce „Adevărul" a dezvăluit că firmele private prosperă în detrimentrul bugetului local, consilierii au decis să schimbe situaţia. De la 1 octombrie, de ridicările de maşini parcate ilegal se va ocupa strict Regia de Transport, fără a mai concesiona serviciul unor firme private.
La finele lunii, expiră contractul pe care Regia Autonomă de Transport Braşov l-a încheiat cu cele două firme private, AN & AG şi Fejer Top, pentru activitatea de ridicări auto în municipiul Braşov. Astfel, cel puţin teoretic, de luna viitoare, de acest serviciu se va ocupa exclusiv regia, fără niciun fel de „ajutor". „RAT va avea personal propriu care să asigure acest serviciu, cu legitimaţii şi însemne vizibile, astfel încât fiecare om care a fost sancţionat să ştie foarte bine cine l-a sancţionat şi pentru ce", a declarat primarul George Scripcaru.
Totodată, de la 1 octombrie, activitatea de ridicări auto va avea un program diferit. Astfel, în Centrul Istoric va exista un echipaj permanent, care va pândi maşinile parcate neregulamentar. În schimb, de autotursimele lăsate la întâmplare pe trotuare, pe spaţiile verzi sau pe alei se vor ocupa strict poliţiştii locali, care vor solicita intervenţia utilajelor RAT.
Creşte taxa?!
Augustin Pulpea, directorul RAT Braşov, a declarat pentru „Adevărul" că dat fiind termenul destul de scurt este posibil ca, o perioadă, activitatea de ridicări auto să se efectueze cu utilaje închiriate. „Sunt deja cinci firme interesate să ne închirieze utilaje. Vom alege în funcţie de preţul cel mai mic oferit", a explicat Pulpea.
Acesta a precizat că RAT va cumpăra trei astfel de autospeciale, al căror preţ variază între 100.000 şi 50.000 de euro. „O să avem două maşini mai mari şi una mai mică, care costă 50.000 de euro, şi va opera pe străzile mici din centru", a mai spus directorul. Totodată, este posibil ca taxa de ridicare, care e