Istoricul Gheorghe Bodea explică de ce Universitatea trebuie să fie gazdă pe "Cluj Arena".
A îmbrăcat pentru cîteva minute roba avocatului. E bine pregătit pentru caz. Gheorghe Bodea a venit la bară pentru a pleda pentru Universitatea Cluj. O făcuse şi înainte în cărţile pe care le-a scris despre istoria "şepcilor roşii". A considerat că nu poate asista pasiv la cererea concitadinei CFR de a împărţi noua arenă a Clujului. Dialogul a curs şerpuit pe cărările amintirilor, pavate cu detalii emoţionante. Pentru "Povestaşul" Gheorghe Bodea nu există decît un singur răspuns la solicitatea feroviarilor.
- Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, susţine că echipa sa trebuie să aibă prioritate pe "Cluj Arena".
- Există în viaţa familiilor momente de răscruce, cînd unul dintre cei doi fraţi, care se înţeleg foarte bine de-a lungul anilor, o apucă pe căi greşite. Celălalt se înclină, dar îşi construieşte un cuib. În acest moment, primul, care îl neglijase, are pretenţia să intre în cuibul nou. Această metaforă seamănă cu ce se întîmplă acum. Clujul a avut din 1911 o arenă.
- Cui aparţinea stadionul?
- Era al municipiului Cluj. A fost construit, pentru că la Olimpiada de la Londra din 1908 un student clujean (n.r. Ştefan Somodi) a luat locul doi la săritura în înălţime (n.r 1,88 m). El se antrena pe locaţia de azi a liceului "Ady Şincai" pe nisip. Factorii sportivi ai Universităţii maghiare din acel timp, cu studii la Berlin, Belgia, Olanda, au iniţiat construirea unui stadion pentru fotbal şi atletism. Fotbalul avea peste 20 de ani de vechime în Cluj.
Erau echipele studenţilor, funcţionarilor, evreilor bogaţi, muncitorilor de la Căile Ferate Maghiare - MAV. În 1907, în Ungaria, s-au înfiinţat echipe în toate centrele unde existau ateliere de reparat utilaje feroviare. Aşa a apărut şi la Cluj echipa muncitori