TID a ajuns şi la Brăila. TID este un turneu internaţional de caiac, canoe si canotaj organizat pe Dunăre în lungime de aproximativ 2516 km. Porneşte de la Ingolstadt, GERMANIA şi se termină la Sf. Gheorghe, ROMÂNIA. Este cel mai lung astfel de turneu din lume. Nu sunt acceptate ambarcaţiuni motorizate de niciun fel.
TID a avut dintotdeauna un considerabil impact internatţional. Înca de la început (1956) unul dintre obiectivele cheie a fost sa aduca la un loc participanţi din diferite ţări, care sa cunoasca si alte feluri de a trai, alte culturi si obiceiuri, fara a se tine cont de orientarile politice, religioase sau rasiale. Scopul sau principal este sa promoveze prietenia intre participanti dar si intre ei si cetatenii locurilor prin care trece, aducand astfel pacea si prietenia intre tarile prin care curge Dunarea.
Pe tot parcursul turneului, dupa statutul TID, tuturor participantilor li se asigura un loc de campare, apa potabila, grupuri sanitare si primul ajutor, cand este cazul. Exceptie face deocamdata doar partea romana, de la Calarasi pana la Sf. Gheorghe, unde aproape toate locurile de campare sunt "in the wild" nefiind amenajate. Taxele de participare difera de la tara la tara, dar ele acopera numai cheltuielile organizatorilor. Organizatorii TID din toate tarile participante opereaza ca entitati non-profit. Fara exceptie, ei contribuie cu timpul lor fara pretentii materiale - nu exista angajati platiti de TID.
Participantii TID isi poarta singuri de grija. Ei isi transporta bagajele in propriile ambarcatiuni, dorm in propriile corturi si isi procura si prepara singuri hrana.
Locurile de campare sunt selectate de organizatori in asa fel incat sa fie asigurate nevoile sanitare ale participantilor cat si posibilitati de procurare a hranei. Grupurile sanitare pot fi de calitate variabila, insa apa potabi