Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportuluise anunţă faptul că, în urma modificării anexei la Hotărârea Guvernului nr. 414 privind aprobarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/universitar 2011-2012, statul român a crescut oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, de la 2150, la 5000 de locuri.
Ministrul Daniel Funeriu şi-a exprimat, cu această ocazie, bucuria că „ministerul pe care îl conduc stabileşte cu Republica Moldova cea mai trainică legătură cu putinţă: legătura prin educaţie!"
Pe lângă legăturile sufleteşti şi beneficiile pe care studiul în România le-ar avea pentru elevii moldoveni, această HG ridică o serie de întrebări ceva mai realiste. În primul rând, de unde s-au găsit banii necesari pentru această mărire de peste 50% a burselor alocate elevilor, în condiţiile cronicei subfinanţări a învăţământului românesc?
În al doilea rând, are cumva această creştere de a face cu faptul că 2012 va fi an electoral, guvernul Boc transformând, astfel, programul de burse de studii într-un program de burse contra voturi?
Intră aici şi spune şi tu dacă, prin noile modificări, programul de burse de studii se transformă într-un program de burse contra voturi