Localităţile în care s-au înregistrat cele mai multe crime, tâlhării sau tentative de omor sunt Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Borşa. Cu toate acestea, potrivit statisticilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, în 2011 numărul infracţiunilor grave a scăzut cu 15%.
În primele şapte luni ale acestui an, 2011 pare un an mai liniştit pentru poliţia maramureşeană comparativ cu anul precedent. Numărul cazurilor grave înregistrate în judeţ a scăzut cu aproximativ 15 procente, Maramureşul situându-se în acest moment în a doua jumătate a clasamentului celor mai periculoase judeţe din ţară. „Pe 2011 nu s-a stabilit un clasament concret, însă noi ne situăm foarte bine la rata infracţionalităţii. Suntem undeva sub media pe ţară, în a doua parte a clasamentului“, a precizat Gabriela Liahovici, purtătorul de cuvânt IPJ Maramureş.
Mai puţine crime şi tâlhări
Dacă în anul 2010 la nivelul judeţului Maramureş au fost înregistrate cinci crime şi nu mai puţin de 80 de tâlhării, tentative de omor sau vătămări corporale, în 2011 lucrurile au stat mult mai bine „La nivelul infracţionalităţii cu consecinţe grave, IPJ Maramureş înregistrează o scădere faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului 2010, cu mai puţin de 12 fapte, adică 68 de evenimente grave, reprezentând o scădere de 15%. În ceea ce priveşte crimele şi tâlhăriile, acestea au scăzut considerabil, având în vedere că în 2011 au existat până la această oră doar două cazuri de omor deosebit de grav şi infracţitunile de tâlhărie, s-au diminuat cu aproape 30%“, a adăugat Gabriela Liahovici.
Furturile şi vătămările corporale, cele mai dese
Cel mai des întâlnite infracţiuni au rămas, ca şi în anul precedent, furturile şi infracţiunile de lovire. „Din totalul faptelor sesizate la nivelul judeţului Maramureş în primele şapte luni ale acestui an, faptele de natură judiciară re