Absolut previzibil, USL a picat testul impartirii primelor candidaturi si, la fel de previzibil, liberalii au fost marii perdanti ai afacerii social democrate.
Testul a fost picat din doua motive mari si late: exceptia de la Iasi si incalcarea protocolului USL exact in ziua cand acesta a devenit practic operational, prin decizia Tribunalului Bucuresti de a inregistra oficial alianta.
La Iasi, USL sau, ma rog, ceea ce ar trebui sa fie USL, va avea doi candidati pentru primarie: pe baronul social democrat Gheorghe Nichita, sustinut de PSD si PNL, si pe conservatorul Tudor Ciuhodaru, la care Dan Voiculescu nu a vrut sa renunte in ruptul capului.
Greu de spus cine ar fi trebuit sa adjudece locul conform regulamentului USL, adica dupa pozitia din sondaje, pentru ca fiecare parte a venit cu cercetarile ei, evident favorabile. Dar, nu-i asa?, pana la urma ar fi trebuit sa invinga principiul unitatii impotriva monstrului PDL care suge sangele poporului. Nu-i asa, caci nu este acesta principiul fundamental al USL, ci lupta pentru o felie cat mai mare de putere.
Dan Voiculescu a pus pe masa Antenele si vrea in schimb partea lui de candidaturi. E simplu si, intr-un anume fel, teribil de pervers, e chiar corect. Adica intre hoti sa fie cinste. Ghinionul a facut ca sansele cele mai mari sa le aiba exact pe o traditionala feuda PSD. Si pe acesta linie de conflict s-a terminat cu USL.
Culmea este ca liberalii, legati intai de PC, in Alianta de Centru Dreapta, si abia apoi de PSD, vor merge la Iasi cu social democratii. Explicatia oficiala e ilara: PDL n-are nicio sansa la Iasi, asa ca ne permitem sa avem doi candidati. Intr-o autentica alianta nu exista asa ceva.
Adica in Maramures, spre exemplu, domnii Antonescu si Ponta vor merge sa-l sustina pe candidatul PC la CJ, dupa care vor merge la Iasi impotriva candi