Craiovenii pot vizita sâmbătă fabrica de bere Heineken România din oraşul lor, în compania specialiştilor berari
Pentru prima dată de când funcţionează la Craiova, fabrica de bere Heineken România îşi deschide porţile pentru publicul larg. Sâmbătă, locuitorii Băniei sunt invitaţi să viziteze fabrica „pentru a afla secretele producerii unei beri de calitate“, turul urmând să se facă în compania unor specialişti berari. Plecarea se va face din faţa Primăriei Craiova, cu microbuze gratuite care vor circula din 30 în 30 de minute, între orele 9.30 - 16.00.
„În această fabrică, de ani de zile lucrează oameni deosebiţi, care cunosc secretul producerii berii de calitate şi fac asta zi de zi, în mod eficient şi respectând cele mai înalte standarde de calitate. De când am devenit parte a Heineken România, ne‑am însuşit valorile grupului Heineken: respect, bucurie, pasiune pentru calitate. De atunci, conducerea fabricii a investit în modernizarea tehnologiilor pe care le utilizează, devenind un partener de încredere pentru comunitatea de care aparţine şi pentru mediul înconjurător“, a precizat Alina Ţâru, cea care ocupă din 2009 funcţia de director al fabricii de bere Heineken România din Craiova.
Berea are doar ingrediente naturale
Pentru a produce bere, fabricile Heineken România, inclusiv cea din Craiova, folosesc doar ingrediente naturale: malţ din orz, hamei, apă şi drojdie. Procesul de producţie se desfăşoară în şapte etape, pornind de la măcinarea malţului, amestecarea sa cu apă caldă, pentru a pune în funcţiune enzimele şi a obţine mustul de malţ, fierberea acestuia şi adăugarea hameiului, răcirea la o temperatură de aproximativ 9 grade Celsius şi însămânţarea cu drojdie de bere, fermentaţia, care poate dura până la 30 de zile pentru a se obţine berea matură, şi terminând cu filtrarea şi îmbutelierea în cele mai stricte standarde d