Exista anumite alimente care, desi au un gust bun si sunt extrem de sanatoase, te pun adesea in situatii jenante fata de restul lumii. Intrebarea care se pune este cum am putea sa ne bucuram totusi de acestea fara a-i deranja pe cei din preajma noastra.
Yahoo! Shine face un top al alimentelor de acest fel:
Usturoiul si ceapa cruda
La acestea, efectele se fac simtite imediat si pot dura cateva ore bune, timp in care respiratia puternic mirositoare ii va face pe ceilalti sa lacrimeze.
Ce se intampla de fapt
Ceapa si usturoiul contin anumiti compusi de sulf, care sunt foarte puternici si care contribuie la respiratia urat mirositoare. Mirosul insa nu provine doar de la resturile de alimente ramase in cavitatea bucala, ci si de la uleiurile intepatoare continute de acestea, uleiuri eliberate in procesul de digestie.
De ce trebuie totusi sa consumam aceste alimente
Medicul nutritionist american Rebecca Valle arata ca printr-o asezonare a mancarurilor cu ierburi, condimente, ceapa sau usturoi va fi diminuat consumul de sare, ceea ce este din start un plus pentru sanatate.
Ce putem face pentru a diminua efectele
Consumul in cantitati mai mici al acestor alimente si, totodata, o hidratare corespunzatoare ar putea micsora efectele negative. Consumul de lapte proaspat reduce la randul sau efectele compusilor ce contribuie la respiratia urat mirositoare.
Sa mesteci patrunjel crud sau guma de mestecat, sa bei ceai de menta sau pur si simplu sa ai in gura o bomboana mentolata sunt alte solutii la indemana celor care nu se pot lipsi de gustul cepei sau usturoiului.
Halena poate fi insa si consecinta unei digestii necorespunzatoare sau a unei igiene dentare deficitare, astfel incat cea mai buna solutie ar fi aceea de a merge la un medic.
Morcovii