Situat la „doi paşi“ de Cetatea Banilor, satul de vacanţă „Un colţ de Rai“, întins pe 17 hectare, este locul perfect pentru un weekend liniştit, în mijlocul naturii. Amenajările peisagistice, pădurile de stejar şi salcâm şi lacul „Colţ de Rai“ îi cuceresc pe turiştii care vor să scape de stresul oraşului.
Drumul Naţional 65, care leagă Craiova de Bulzeşti, satul natal al poetului Marin Sorescu, străbate drept câmpiile arse de soarele aspru. Pe măsură ce te îndepărtezi de Cetatea Banilor, timpul pare că încetineşte, oricât te-ai grăbi.
Cam la o jumătate de oră de mers cu maşina după ieşirea din Craiova, după un traseu liniar, fără privelişti deosebite, înţelegi că satul de vacanţă spre care ai pornit îşi merită din plin numele şi renumele: chiar te simţi ca într-un colţ de Rai!
Cele 17 hectare de pădure, poieniţele, lacul şi câteva cabane de lemn, printre care una vâlceană din zona Vaideeni, construită în anul 1890, şi una doljeană, din Bulzeşti, ridicată în 1920, îi încântă pe vizitatorii complexului de vacanţă. Pontoanele şi foişoarele sunt o surpriză plăcută pentru cei veniţi „la ţară", la aer curat.
Reguli pentru pescari
„Straşnic năvod mai am. Vreau să prind cu el acum soarele. Doar atât! Soarele! Şi să-l pun la sărat, poate ţine mai mult", scria dramaturgul Marin Sorescu în „Iona". Pentru dependenţii de pescuit, lacul din satul de vacanţă, populat cu cteno, şalău, biban, caras, somn, crap oglindă, crap românesc şi alte specii, este o desfătare. Pescuitul e permis numai de pe mal, iar cei care folosesc firul textil trebuie să aibă grijă ca acesta să nu depăşească opt metri.
Pe parcursul unei zile nu ai voie să pescuieşti însă mai mult de cinci kilograme, iar surplusul trebuie eliberat imediat. Dimensiunile minime ale capturilor sunt 30 de centimetri pentru crap, 12 pentru oblete, 50 pentru somn şi 40 pentru şalău. În perioada d