Tinerii de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova se antrenează în fiecare zi pentru a obţine cele mai bune rezultate la badminton. La mijlocul secolului al XVIII-lea, ofiţerii britanici ajunşi în India inventau un sport jucat cu rachete şi un fluturaş.
Odată trimise în rezervă, cadrele militare britanice au dus jocul în Anglia, unde era practicat de clasele nobile ca sport recreativ. Lansarea oficială a noului sport s-a petrecut în 1873 la curtea Ducelui de Beaufort, unde i-au dat numele de „Jocul de Badminton“, păstrându-se numai Badminton până în prezent. 26 de ani mai târziu, britanicii au organizat şi prima competiţie de Badminton din lume, pentru ca, în secolul următor, sportul să devină cunoscut pe mai multe continente, fiind dominat, în prezent, de către chinezi. În sala de sport „prof. Virgil Bălan“ din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Mirela Ionescu supervizează, cu tact, antrenamentele de badminton. Jucătorii ştiu ce au de făcut şi, fără prea multe indicaţii, se pun pe treabă. Chiar dacă la început pare un sport recreativ, o dată cu înteţirea loviturilor realizezi că e vorba despre o solicitare fizică deosebită. „Ai nevoie de multă forţă pentru a putea fi competitiv în badminton“, povesteşte antrenoarea, văzându-ne reala uimire. Conduce antrenamentele sportivilor de trei ani şi, până acum, i-a îndrumat să participe la competiţii naţionale şi internaţionale.
„Avem patru sportivi legitimaţi care au făcut performanţe notabile. Avem, aici la club, multipli campioni naţionali, câştigătoare ale Cupei României şi componenţi ai lotului naţional de badminton. Bineînţeles, datorită antrenamentelor zilnice şi datorită sprijinului de care ne bucurăm din partea conducerii clubului au reuşit aceste performanţe“, povesteşte Mirela Ionescu.
Curiozitatea le-a adus recunoaştere
Mădălina Prioteasa, de 21 de ani, a venit la clu