Coregraful Gigi Căciuleanu a declarat într-o conferinţă de presă, că a încercat să realizeze cu spectacolul "Noche Bach", care va fi prezentat de Baletul Naţional din Chile, un fel de "dans cult pop".
Gigi Căciuleanu a spus că spectacolul programat astăzi, de la ora 19.00 şi mâine, de la aceeaşi oră, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti are două părţi, prima, "puţin haotică", inspirată din matematică, mai exact din Şirul lui Fibonacci, iar cea de-a doua parte este inspirată din "Cântarea Cântărilor" din Biblie.
Coregraful a mai spus că spectacolul creat de el în 2005 este unul în care dansatorii nu dansează pe muzică de Johann Sebastian Bach, ci dansează "cu Johann Sebastian Bach". "Bach mă duce cu gândul la universalitatea lucrurilor", a mai spus Gigi Căciuleanu, citat de Mediafax.
El era înconjurat, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti unde a avut loc conferinţa, de cei 20 de dansatori ai Baletului Naţional Chilean, care, îmbrăcaţi în haine sport, îşi făceau încălzirea.
Poveşti despre artişti
Căciuleanu a spus că lucrul pe care îl caută într-un artist este singularitatea. Astfel, fiecare dintre balerinii care îl înconjurau avea povestea lui unică. Unul dintre dansatori, Jorge, este o vedetă de televiziune în Chile, iar o altă dansatoare l-a cunoscut pe Căciuleanu când era elevă şi i-a luat acestuia un interviu, hotărându-se să devină "din admiratoare, discipol". Când şi-a amintit de acel interviu, realizat în urmă cu mai mulţi ani, în Chile, Căciuleanu a subliniat, din nou, că o companie pe care o conduce "trebuie să se mişte ca un râu".
Printre persoanele care l-au influenţat ca artist, Căciuleanu le-a enumerat pe Miriam Răducanu şi Pina Bausch. Dacă Miriam Răducanu se regăseşte în "fiecare atom" al mişcărilor sale, Pina Bausch l-a influenţat în modul în care l-a făcut să îşi dorească să nu facă c