Nunta lui Cristi Borcea cu Alina Vidican a durat trei zile şi trei nopţi, însă numai în cazul bucătarilor, care au robotit pentru ca evenimentul să iasă la înălţimea aşteptărilor.
Cea mai mare provocare legată de meniul de la nunta lui Cristi Borcea cu Alina Vidican a fost una de natură logistică, povesteşte pentru EVZ Joseph Hadad, bucătarul care s-a ocupat de meniul "nunţii anului".
Cel mai dificil aspect a fost prepararea unui meniu "haute cuisine" pentru 550 de invitaţi, în condiţiile în care designul preparatelor a fost la fel de important ca gustul lor.
Chiar dacă petrecerea, organizată la luxosul centru de evenimente Ambasad’Or din Otopeni, a durat o singură noapte, prepararea bucatelor a durat trei zile şi trei nopţi.
"Am început joi noaptea şi am terminat abia duminică, în ziua nunţii", povesteşte Hadad cât a durat pregătirea felurilor de mâncare pentru nunta dinamovistului. Feluri printre care s-au numărat Ragout de Homar Breton cu Morel şi un duet de muşchi de vită şi ficat de gâscă sotat, servit cu sos Merlot şi trufe negre.
"A fost o muncă minuţioasă", îşi aminteşte Hadad, care este, din 1997, Executive-Chef la restaurantul Casa Vernescu din Bucureşti.
Cum să faci din gătit un spectacol culinar
"A fost cea de-a doua oară în viaţa mea când mi-au tremurat genunchii de emoţie. Prima oară s-a întâmplat când Bill Clinton, în calitate de preşedinte al Statelor Unite, a venit la hotelul King David din Israel, unde am fost Executive Chef timp de şapte ani", mărturiseşte bucătarul, adăugând că este fericit că rezultatul a fost la înălţimea aşteptărilor.
Pentru că este un perfecţionist, n-a lăsat niciun detaliu la voia întâmplării. A mers personal în Franţa, de unde a cumpărat cu mâna lui ingredientele care nu se găseau în România.
"S-a scris în presă că în m