Ceea ce ar fi trebuit să fie o luptă decentă dusă pe criterii de competenţă, campania pentru postul de preşedinte al CSA se transformă într-un război pe faţă cu vaste ramificaţii în lumea politică şi de afaceri. \"Presa pare a fi arma principală de ucidere în masă\".
Momentul numirii viitorului preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor se apropie, iar evenimentul este marcat din ce în ce mai clar prin materiale de presă. Lupta finală se va da, cel mai probabil, între actualul preşedinte, Angela Toncescu, şi Cristian Constantinescu, fostul preşedinte al Allianz-Ţiriac.
Dacă Toncescu beneficiază de sprijinul majorităţii companiilor de asigurări din piaţă şi, probabil, de susţinerea politică a USL, Cristian Constantinescu nu este tocmai iubit de preşedinţii marilor asiguratori ,însă are marele avantaj de a fi susţinut de partidul de guvernământ, adică PDL. Alegerea preşedintelui se va face în Parlament şi de aceea criteriul politic este unul fundamental.
Pe de altă parte, unele surse din piaţă spun că în locul lui Cristian Contantinescu ar putea apărea un candidat surpriză. Un lucru rămâne însă sigur şi anume candidatura anunţată a Angelei Toncescu, persoana care face subiectul unei adevărate campanii de presă duse de mai multe ziare din România. Miza este controlul unei pieţe a asigurărilor de peste 2 miliarde de euro, dar şi unul dintre cele mai mari salarii din România.
Angela Toncescu şi Cristian Constantinescu sunt persoane total diferite. Dacă actualul preşedinte al CSA este un personaj extrem de rezervat, care comunică rar, cu mesaje vagi şi mai ales prin intermediul departamentului de presă al Comisiei, Cristian Constantinescu s-a făcut remarcat inclusiv prin declaraţii acide la adresa unor companii mari din piaţă.
Conflictul deschis pe care l-a avut cu Astra Asigurări (companie de asigurări