Premierul Emil Boc este de părere că acum este cel mai bun moment pentru ca marile companii străine şi nu numai să investească în România. Şeful Guvernului a prezentat mai multe argumente în acest sens, printre care cota unică de impozitare de 16 la sută şi neimpozitarea profitului reinvestit. Premierul Emil Boc este de părere că acum este cel mai bun moment pentru ca marile companii străine şi nu numai să investească în România. Şeful Guvernului a prezentat mai multe argumente în acest sens, printre care cota unică de impozitare de 16 la sută şi neimpozitarea profitului reinvestit.
Potrivit şefului Executivului, investitorii au toate motivele să-şi îndrepte din nou privirile spre noi, deoarece ţara noastră începe să dea iar semne de redresare economică.
“Câteva argumente sunt de luat în seamă: cota unică de impozitare de 16 la sută, extrem de atractivă pentru investitori, neimpozitarea profitului reinvestit, noul Cod al Muncii, ce permite o mai mare flexibilizare a pieţei forţei de muncă, ajutoare de stat pentru firmele care investesc serios în România şi creează locuri de muncă”, a declarat Boc.
Totodată, şeful Guvernului mai susţine că Legea nouă a parteneriatului public- privat este un motor al dezvoltării economice a ţării şi al atragerii de investiţii străine.
Marii investori care au intrat pe piaţa din România, în acest an, sau care încă sunt aşteptaţi în ţara noastră sunt H&M (îmbrăcăminte), Epogne Fashion (îmbrăcăminte), Calzedonia (lenjerie intimă), Leroy Merlin (compania de bricolaj), Lidl (a preluat lanţul de supermarketuri Plus) şi Burberry.
Pe parcursul celor 5 guvernări conduse de Emil Boc, mai multe companii au ales să închidă fabricile din România şi să se mute în ţările vecine. Kraft Food a dat tonul în urmă cu câţiva ani şi a închis fabrica de la Başov, mutându-se în Bulgaria. Coca Cola de la Iaşi a plecat peste graniţă, la