Aproape 2.000 de persoane au vizitat sâmbătă fabrica de bere din Bănie, la evenimentul Ziua Porţilor Deschise organizat în premieră la Craiova de Heineken România
Craiovenii care au dorit să afle tainele producerii unei beri de calitate au avut la dispoziţie o zi specială pentru a face turul fabricii Heineken România din Bănie. Iar interesul a fost enorm. În jur de 2.000 de oameni, de toate vârstele, au participat sâmbătă la Ziua Porţilor Deschise, eveniment organizat în premieră în Bănie de Heineken România.
Grupuri de 30-40 de persoane au plecat cu autocarul din faţa primăriei la interval de o jumătate de oră, la fabrică fiind preluaţi de specialiştii berari şi purtaţi prin toate secţiile. Alţii au venit direct la porţile întreprinderii, cu toţii curioşi să afle cum se face berea. Şi nu au regretat. Au putut vedea întreg procesul de producţie a berii, de la selectarea şi măcinarea malţului până la obţinerea berii tinere şi apoi a celei mature, cea care, după filtrare şi îmbuteliere, ajunge pe piaţă. Iar tehnologia folosită i-a impresionat.
„Am mai fost la fabrica asta prin anii ‘80, apoi după ce a fost preluată de Brau Union şi acum cu Heineken. Îmi aduc aminte că înainte de Revoluţie era o gălăgie de nedescris aici. Benzi mari pe care zornăiau sticlele, oameni care le spălau cu Dero. Prin ‘91 - ‘92 am lucrat o lună în zonă şi puteai să iei de aici bere cu sacul, aşa ţi-o scoteau din fabrică. După ce a venit Brau Union nu s-a mai întâmplat aşa, iar la ce am văzut acum nu am cuvinte. Linia de îmbuteliere este impresionantă, asta e esenţa economiei capitaliste“, a spus Tudor Dumitrescu, pensionar, care aflase de vizita la fabrica de bere de pe site-ul Gazetei de Sud. „Productivitatea este maximă, însă trebuie supravegheat şi procesul de depozitare, pentru că asta e marea problemă la noi“, a adăugat acesta.
Luaţi la întrebări de pensiona