Uniunea Europeană alocă bani pentru reconstrucţia străzilor vechi de mii de ani. Primăria din oraşul-staţiune are finanţare pentru refacerea centrului istoric, pe care edilii îl vor introduce în circuitul turistic european.
Staţiunea de pe Cerna, transformată într-o veritabilă ruină după privatizarea ei dezastruoasă, începe treptat să prindă finanţările pentru care administraţia locală se zbate de ani buni. După ce Ministerul Dezvoltării şi Turismului a alocat fabuloasa sumă de 7,2 milioane de lei pentru construirea celui mai modern SPA din România, acum şi proiectul depus pentru finanţare la Uniunea Europeană i-a impresionat pe oficialii UE, care oferă bani pentru reîvierea vremurilor romane.
Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii, bazele staţiunii fiind puse la începutul anilor 100. Primii care au dezvoltat cultul balnear au fost romanii care, impresionaţi fiind de puterea tămăduitoare a izvoarelor, au început să construiască temple, băi, monumente şi statui închinate zeilor. Tocmai aceste monumente vor fi reabilitate prin banii care vin de la Uniunea Europeană. În plus, se va amenaja Strada Romană, în stil arhitectural şi peisager roman, cu trotuare pietruite, ca în urmă cu două milenii, cu porticuri, bănci şi statui. Nu în ultimul rând, tot din banii UE se restaurează apeductele romane.
„Valoarea proiectului este de aproape 1,2 milioane de euro, din care 890.000 de euro, reprezentând 85 la sută din suma totală, sunt bani europeni, iar diferenţa va fi contribuţia administraţiilor locale Băile Herculane şi din Veliko Gradişte, cele două localităţi fiind partenere în proiect”, a spus Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului-staţiune. Toate aceste proiecte se scriu în ideea că staţiunea de pe Cerna redevine ceea ce a fost odată: oraşul cochet, plin ochi de turişti şi de pacienţi care îşi caută vindecarea din prima