De miercuri până sâmbătă au fost patru zile pline-ochi cu teatru în Mangalia, mai aglomerată şi mai însorită ca niciodată. O nouă ediţie a Galei Tânărului Actor a scos şi în acest an în evidenţă câteva viitoare staruri.
Peste 30 de proaspeţi absolvenţi au intrat în urma preselecţiei în concursul pentru trofeele puse în joc la Gala Hop. Cum pe piaţă este o inflaţie de actori, găsindu-se facultăţi de teatru, de stat sau private, aproape în orice oraş mare sau târg mai răsărit, iar teatrele sunt puţine, Gala Tânărului Actor rămâne una dintre puţinele „pieţe" unde artiştii pe ale căror diplome nu s-a uscat încă bine cerneala pot fi văzuţi de către regizori sau directori de teatre. Sigur că un premiu la Mangalia nu le aduce neapărat câştigătorilor un job, dar le oferă şansa de a ieşi din anonimat.
Nivel mediu, spre slăbuţ
În fiecare dimineaţă concurenţii se întâlneau cu Florin Fieroiu, coregraful cu care făceau antrenamente fizice în cadrul atelierului de mişcare scenică. De la prânz şi până la cinci jumătate seara, aveau vreme şi de câteva băi în mare sau de repetiţie a celor două monoloage, cel de la liber alese şi cel de la proba impusă, sau a spectacolului din concurs, în cazul participanţilor la competiţia grup. După concurs, la Terasa Luca de pe plajă, tinerii puteau primi şi un feedback la ceea ce au prezentat de la acei membri ai juriului care, într-o atmosferă informală, le făceau celor interesaţi scurte radiografii ale programului lor artistic.
„Juraţii" Marius Manole, Radu Afrim şi Florin Fieroiu au fost, în fiecare noapte deschişi la dialog cu mai tinerii lor colegi. Marius Manole, care era pentru a treia oară în juriu, făcea nostalgice „drumuri" în trecut povestind experienţa sa de concurent la Gala Hop. „Eu am concurat acum vreo zece ani la secţiunea grup. Venisem cu un spectacol de care acum mi-ar fi ruşine, dar atunci credeam din