La proba scrisă la română a luat 9, dar numai 4,35 la matematică. Era un elev sârguincios și a mers şi la meditaţiile pentru cei care picaseră prima oară BAC-ul. Colegii şi profesorii îl descriu ca pe un tânăr de toată isprava
1 /.
Se pregătea de o carieră de inginerie. Plănuia să meargă pe urmele tatălui, dascăl la Universitatea Politehnică însă, după ce a picat Bacalaureatul a doua oară, şi-a luat viaţa. Marius Sava, de 19 ani, a plonjat de pe terasa unui bloc aflat în construcţie pe Calea Torontalului.
Un băiat de nota 20
Cu o seară înainte a petrecut cu colegii, la aniversarea unuia dintre prietenii lor. Aceiaşi prieteni care plâng ca nişte copii mici şi nu acceptă în ruptul capului că Marius s-a sinucis.
„Era un băiat de nota 20. Un băiat care nu avea în vocabular cuvinte ca «sinucidere» sau «imposibil». Totdeauna spunea că orice se poate face. Ceea ce a făcut este acum imposibil de acceptat pentru noi. Stau şi plâng într-una, de duminică, şi nu pot accepta că băiatul cu care ieşeam tot timpul împreună cu prietenii s-a omorît”, mărturiseşte Diana Petri, una din colegele de clasă ale elevului.
A venit şi la meditaţiile de vară
Şi diriginta băiatului, Roxana Tudorache, povesteşte numai lucruri bune despre el. „Era foarte conştiincios, învăţa bine, ca nivel era al cincilea dintr-o clasă de 20”, spune diriginta. „Nu a avut niciodată în timpul liceului nota scăzută la purtare şi nu a avut absenţe”, întăreşte şi Ciprian Frumuşescu, directorul Colegiului Tehnic „Emanoil Ungureanu”, unde Marius Sava a urmat cei patru ani de liceu. Tot el spune că elevul a încheiat fiecare an de liceu cu medii generale bune, peste 8.
Potrivit dirigintei, băiatul voia să urmeze cursurile Politehnicii sau, dacă nu ar fi fost acceptat, l-ar fi tentat ISE. „Politehnica era prima lui opţiune, iar studiile economice, a doua”, susţine