Ambasada României în Franţa nu a mişcat un deget ca să-l ajute pe Marius Murariu. Cazul aminteşte de ignoranţa Ambasadei României în Polonia când l-a lăsat pe Claudiu Crulic să moară de foame în arest.
Cu 50 de euro strânşi de la deţinuţii cu care a împărţit celulele, Marius Murariu (32 de ani) a plecat vineri seară din Franţa spre România, după trei luni petrecute în arestul poliţei din Lille. Flămând şi dezorientat într-o ţară în care a ajuns pentru prima dată şi a cărei limbă nu o ştie, tânărul s-a umilit ca să poată pleca spre casă. Nimeni nu i-a întins o mână de ajutor. Nici autorităţile franceze, nici Ambasada României în Franţa, susţin apărătorii tânărului.
Ajutor tardiv
„Autorităţile franceze s-au oferit să-i plătească transportul spre România, dar peste 10 zile. În tot acest timp, Marius ar fi trebuit să locuiască undeva, să mănânce şi să supravieţuiască. Ambasada României în Franţa trebuia să-l ajute“, a spus Elena Lungu, avocata familiei Murariu, cea care a trimis Tribunalului din Lille un memoriu în luna iulie prin care cerea eliberarea imediată a tânărului pentru că este nevinovat.Părinţii acuză Ambasada României în Franţa că s-a lepădat de un cetăţean aflat la nevoie.
Arătaţi cu degetul sunt consulul României în Franţa şi ambasadorul, care nu l-au ajutat pe Marius Murariu măcar să se întoarcă în ţară. „A fost lăsat pe străzi în Franţa, al nimănui. Nu avea bani, nu ştia limba şi nici nu avea unde să se ducă. S-a rugat la firmele de transport să îl aducă în ţară. A făcut cheta în arest ca să aibă bani de drum până la Arad. Ca să ajungă acasă trebuie să îşi vândă lanţul de aur“, a spus Lucreţia Murariu, mama tânărului care acuză autorităţile române că au stat cu mâinile în sân.
Familia tânărului vrea ca vinovaţii să plătească pentru nedreptatea făcută.„Fiul meu este cinstit. Nu a avut niciodată probleme cu p