Palatul Culturii a întrunit cele mai multe voturi atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook a ziarului „Adevărul“.
Edificiul desemnat simbolul Iaşiului are o istorie zbuciumată. Locul pe care este amplasat actualul palat a fost ocupat de Curtea Domnească din secolul al XV-lea. Ulterior, în secolul al XVIII-lea, aici a fost construit, între 1806 şi 1912, un palat în stil neoclasic la porunca prinţului Alexandru Moruzi.
Acest palat avea să fie distrus de un incendiu în la finele aceluiaşi secol. În 1906 au început lucrările de restaurare a acestui edificiu. Reparaţiile au durat două decenii. Regele Ferdinand a inaugurat Palatul Culturii în forma actuală în 1926. Structura este construită în stil neogotic flamboyant. Clădirea are 298 de camere.
Printre atracţiile Palatului se numără Sala Voievozilor, unde sunt pictaţi regii şi domnitorii României. În interiorul Palatului au funcţionat până de curând patru muzee din Complexul „Moldova“. Aici sunt incluse Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă respectiv Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“.
Din 2008, edificiul este închis din cauza lucrărilor de restaurare
Palatul Culturii a condus detaşat în preferinţele ieşenilor care şi-au exprimat opţiunile în cadrul campaniei „Alege simbolul Iaşiului“, iniţiată de iasi.adevarul.ro. Clădirea a fost votată de 53,03% din cititori. Aceasta este urmată de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, care a întrunit doar 24,75% din voturi. Pe cea de-a treia poziţie se situează Biserica „Trei Ierarhi“, cu 6,23% din opţiuni. Simbolul Iaşiului va intra, în perioada 11 - 12 septembrie, în competiţia naţională pentru alegerea monumentului care reprezintă cel mai bine România.