De ce s-a arătat a fi primarul atât de deranjat de întreaga dezbatere croită pe tema propunerii conducerii CET, ca tuturor locatarilor din blocurile în care mai există abonaţi la reţeaua de încălzire centralizată să le fie emise facturi, chiar dacă sunt debranşaţi?! Simplu: pentru că, iniţial, a considerat-o o idee bună.
"Propunerea celor de la CET va intra în dezbaterea Consiliului Local Municipal şi considerăm că este o propunere bună, întrucât este firesc ca fiecare dintre cei racordaţi la reţeaua de termoficare a oraşului să ştie cât consumă şi să plătească exact cât consumă". Aşa declara zilele trecute, înainte ca propunerea CET să fie atât de vehement contestată de opinia publică. Este adevărat, considera o idee bună faptul că fiecare va şti cât are de plătit, dar la ce i-ar folosi unui brăilean să ştie că are de plătit un serviciu de care nu beneficiază sau cu ce-l ajută că el şi-ar achita factura, iar restul blocului nu, aşa că se va trezi, automat, la rândul său, fără căldură? Săptămâna trecută, primarul se lăsa atât de mult de furat de ideea "bună" a celor de la CET, încât visa chiar că unii brăileni vor cere rebranşarea la sistemul centralizat de încălzire. Asta, probabil, mergând pe ideea că, dacă tot plăteşte pentru ceva de care nu beneficiază, atunci măcar să ajungă beneficiar.
Evident, primarul a tratat superficial problema, din moment ce se arăta atât de încântat de propunerea CET. Reacţia ulterioară a opiniei publice l-a luat însă un pic prin surprindere: "Nu cred că trebuie să pornim de la ideea că ceea ce spune CET-ul este singura modalitate, unica şi nemaivăzuta şi nici de la ceea ce văd că se agită unii, cum că este o nenorocire, că se fură din banii cetăţenilor etc.". Da, lumea se agită pentru că, din start, este o propunere proastă. Una care nici nu trebuia făcută. Dacă vrei, ca primar, ca toată lumea să plătească individ