Un singur proiect important a fost demarat în acest an în judeţ. Patru proiecte UE mai au de aşteptat. Modernizarea reţelelor stradale, investiţie de zece milioane de euro, a fost întârziată, la fel şi ecologizarea zonei industriale, de zece milioane de euro.
Lucrările de la Grădina Zoologică din Hunedoara au reprezentat singurul proiect important, finanţat din fonduri externe, care a început în acest an în municipiul Hunedoara.
VIDEO Centrala blestemată din vechiul combinat siderurgic al Hunedoarei a fost dinamitată
FOTOREPORTAJ: Incursiune în "casa bântuită", vechea clădire istorică a arhivelor combinatului din Hunedoara
EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului
Ministerul Mediului suportă trei sferturi din cei 400.000 de euro alocaţi investiţiei, iar Primăria Hunedoara, restul de 25 la sută din cheltuielile de aducere a stabilimentului la standardele impuse de UE.
FOTOREPORTAJ: Imagini de colecţie din Hunedoara anilor 1970 - oraşul aerisit cu străzi pustii şi bazin în centrul civic
EPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari
Modernizarea Grădinii Zoologice a fost întârziată cu doi ani, în lipsa alocării fondurilor de la minister. Victime colaterale ale proastei gestionări a proiectului au fost animalele închise în boxele zoo-parcului: un babuin a murit electrocutat, iar un leu şi un tigru s-au îmbolnăvit şi au sucombat în cuştile lor.
Întârzieri până în toamnă
Proiectele pentru care administraţia locală a cerut finanţări de la UE totalizează aproximativ 20.000.000 de euro. Aproape jumătate din această sumă a fost aprobată şi alocată modernizării reţelei stradale a municipiului. „Am întâmpinat probleme legate de licitaţia pentru realizarea