Brutarii din Iasi vor fi verificati la sange dupa data de 15 septembrie. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au anuntat ca asteapta intrarea in vigoare a Ordinului Presedintelui ANPC cu privire la gramajul minim admis al painii, dupa care vor incepe controalele. "Noi ne bucuram ca a fost luata o astfel de masura, pentru ca ne-am confruntat cu multe situatii in care am constatat abateri la gramaj. Au fost cazuri in care painea avea si cate 30 - 40 de grame sub greutatea declarata de 300 de grame", a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.
Potrivit ordinului, care a fost publicat pe 1 septembrie si intra in vigoare dupa 15 zile, greutatea minima neta a unei paini trebuie sa fie de 300 de grame, iar cresterea in greutate se face din 100 in 100 de grame. Exceptie o face painea de peste 1 kilogram, care poate fi vanduta si portionata. De asemenea, pentru painea neambalata se accepta scaderi de gramaj dupa 24 de ore de la fabricare, din cauza reducerii umiditatii. Scaderile acceptate pentru painea neambalata sunt de maximum 8% pentru painea de 300 de grame si de 4% pentru cea de peste 600 de grame.
Brutarii din Iasi vor fi verificati la sange dupa data de 15 septembrie. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au anuntat ca asteapta intrarea in vigoare a Ordinului Presedintelui ANPC cu privire la gramajul minim admis al painii, dupa care vor incepe controalele. "Noi ne bucuram ca a fost luata o astfel de masura, pentru ca ne-am confruntat cu multe situatii in care am constatat abateri la gramaj. Au fost cazuri in care painea avea si cate 30 - 40 de grame sub greutatea declarata de 300 de grame", a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.
Potrivit ordinului, care a fost publicat pe 1 septembrie si intra in vigoar