Galaction Stângă, epsicopul Alexandriei şi Teleormanului, este preşedintele Secţiei Alexandria a Societăţii Numismatice Române şi vicepreşedintele organizaţiei naţionale. Asociaţia Filateliştilor din judeţul Teleorman este înfiinţată în data de 13 mai 1969, iar Secţia Alexandria a Societăţii Numismatice Române în mai 1998.
Cele două cluburi de colecţionari se întâlnesc o dată pe săptămână la Episcopia Alexandriei şi Teleormanului. Activitatea de bază a filateliştilor şi numismaţilor este schimbul de piese, a dublurilor şi a informaţiilor legate de anumite obiecte, pe care le-au aflat de la ultima întâlnire. Indiferent de ocupaţia de bază, fiecare dintre ei este pasionat de ambele domenii, pentru că au în comun dragostea pentru istoria şi pentru cultura românească. Ceea ce strâng ei nu reprezintă un tezaur în sensul propriu al cuvântului, dar piesele se expun cu prilejul diferitelor evenimente.
Micile comori ale colecţionarilor
Unul dintre membrii, Victor Andreescu, de 34 de ani, colecţionează timbre poştale contemporane din perioada 1928-1947, dar şi ilustrate, litografii, medalii şi plachete cu familia regală, din perioada 1866-1947.
Alt colecţionar, Teodor Săceanu, de 29 de ani, este orientat pe tematica judeţeană. Acesta strânge vederi, ilustrate şi litografii ale Teleormanului, din 1899 şi până în prezent. Colecţionează şi medalii legate de judeţ, în special cu familia domnitorului Alexandru Ghica, întemeietorul Alexandriei. Teodor adună şi timbre fiscale, încă de la primele emise, în 1856.
Ovidiu Voinea, secretarul de la numismatică, are o colecţie de monede, încă de la începuturile leului românesc. “Primii lei şi bani au fost emişi în anul 1867, sub Carol I. Eu am monede chiar din acel prim an al apariţiei monedei naţionale”, povesteşte acesta.
Aurel Ionescu este cel mai vechi membru al Societăţii Numismatice Române, secţ