O idee inscrisa in concursul Restart Romania incearca sa implice comunitatea in gasirea persoanelor disparute sau traficate. Incercand sa suplineasca deficientele site-ului specializat al Politiei Romane, platforma virtuala a persoanelor disparute doreste sa includa si cazurile celor sechestrati de retelele de trafic de persoane. Ce imbunatatiri pot fi aduse ideii? In ce masura credeti ca se va implica comunitatea?
Au mai ramas 10 zile pentru a introduce o idee in concursul Restart Romania si a castiga o finantare de cel putin 5000 de dolari.
Daca disparitiile de persoane ar fi centralizate pe o platforma online, mai multa lume ar cunoaste cazurile si ar putea contribui cu informatii sau cu promovarea anunturilor in propriile comunitati. Familiile celor disparuti ar beneficia astfel, daca nu de solutii, macar de alinare si de sprijnul comunitatii, Politia ar lucra mai eficient si mai transparent, iar mediul ar deveni mai sigur. O contributie la proiect a mentionat extinderea ariei de interes si asupra romanilor disparuti in afara tarii, in special a celor sechestrati de retelele de trafic de persoane.
Cititi mai jos proiectul "Platforma virtuala a persoanelor disparute" si aduceti imbunatatiri sau critici.
"Platforma virtuala a persoanelor disparute" presupune o centralizare pe zone a datelor persoanelor disparute din Romania pentru o mobilizare si o cautare cat mai eficienta.
Daca se intampla ca o persoana sa dispara sau, si mai rau, sa fie rapita, primul lucru pe care ar trebui sa-l faca familia este sa semnaleze cazul celei mai apropiate sectii de politie, in cel mai scurt timp posibil. Apoi, tot ceea ce ii mai ramane familiei de facut este sa mearga din usa in usa, sa intrebe, sa lipeasca afise prin oras sau sa posteze un anunt pe internet pe diverse site-uri. Primele doua actiuni consuma mult timp si pot sa ajute investigatia mai