Diabetul, creşterea în greutate şi scăderea poftei de mâncare nu sunt singurele probleme de sănătate grave cu care te poţi confrunta dacă dai frâu liber dorinţei de a te înfrupta cu dulciuri cât mai des. Cele mai recente studii realizate în domeniu scot la scot la iveală faptul femeile care consumă de două-trei ori pe săptămână prăjituri sau biscuiţi prezintă un risc cu 33% mai mare să dezvolte temutul cancer de col uterin, decât cele care nu mănâncă dulciuri în mod frecvent.
Potrivit medicilor englezi, cu cât frecvenţa consumului produselor zaharoase creşte, cu atât se măreşte şi posibilitatea de îmbolnăvire. Specialiştii pun acest lucru pe seama faptului că zahărul din dulciuri contribuie la procesul de eliberare a insulinei, ceea ce stimulează creşterea activă a celulelor în endometru. În acelaşi timp, zahărul creşte şi nivelul de estrogen, conducând inevitabil la o creştere necontrolată a celulelor şi, implicit, la declanşarea cancerului de col uterin.
Diabetul, creşterea în greutate şi scăderea poftei de mâncare nu sunt singurele probleme de sănătate grave cu care te poţi confrunta dacă dai frâu liber dorinţei de a te înfrupta cu dulciuri cât mai des. Cele mai recente studii realizate în domeniu scot la scot la iveală faptul femeile care consumă de două-trei ori pe săptămână prăjituri sau biscuiţi prezintă un risc cu 33% mai mare să dezvolte temutul cancer de col uterin, decât cele care nu mănâncă dulciuri în mod frecvent.
Potrivit medicilor englezi, cu cât frecvenţa consumului produselor zaharoase creşte, cu atât se măreşte şi posibilitatea de îmbolnăvire. Specialiştii pun acest lucru pe seama faptului că zahărul din dulciuri contribuie la procesul de eliberare a insulinei, ceea ce stimulează creşterea activă a celulelor în endometru. În acelaşi timp, zahărul creşte şi nivelul de estrogen, conducând inevitabil la o creştere necontrolată a ce