Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a susţinut, luni, că instituţia pe care o conduce ar fi dispusă să îşi asume construirea tronsonului de autostradă rămas neterminat în judeţul Cluj. Tişe a explicat că a redactat deja un text pentru a înştiinţa Ministerul Transporturilor despre această iniţiativă şi că a discutat ideea şi cu premierul Emil Boc.
„CJ şi judeţul Cluj au nevoie în regim de urgenţă de o soluţie pentru a scoate traficul de tranzit din Cluj-Napoca şi din judeţ. De aceea am trimis o adresă oficială Ministerului Transporturilor şi am propus ca bucata de autostradă nefinalizată de 8,5 kilometri de la Gilău la Nădăşel şi de 8,5 kilometri de la Câmpia Turzii la limita cu judeţul Mureş să fie transferate în competenţa judeţului Cluj, care poate să o realizeze în prima etapă în regim de drum judeţean, iar în etapa a doua cu lărgirea la patru benzi, să devină în regim de autostradă", a spus Alin Tişe.
Cât costă autostrada?
El a precizat că prima etapă a proiectului, adică realizarea unui drum de categoria celor judeţene, ar putea costa între 5 şi 7 milioane de euro. Preşedintele CJ a adăugat că lucrările ar putea dura aproximativ un an de zile.
Până în prezent, pe teritoriul Clujului, au fost executate două tronsoane din Autostrada Transilvania, între Gilău şi Turda, în lungime de 42 de kilometri, respectiv între Turda şi Câmpia Turzii, pe o distanţă de 10 kilometri. Următorul tronson ar trebui continua spre Nădăşel. În acest fel, a spus Tişe, se va putea crea, împreună cu centurile ocolitoare ale municipiului Cluj-Napoca, un inel care să rezolve definitiv problema traficului greu.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a susţinut, luni, că instituţia pe care o conduce ar fi dispusă să îşi asume construirea tronsonului de autostradă rămas neterminat în judeţul Cluj. Tişe a explicat că a redactat d