Degustătorii de vinuri au ocazia, în această săptămână, să se bucure din nou de „meseria" lor la Alba Iulia, acolo unde este în plină desfăşurare a cincea ediţie a „Strugurelui de Aur". Peste 33 de producători din toate zonele ţării, dar şi din străinătate, s-au înscris la acest concurs naţional de vinuri, ediţia 2011. Participanţii vor fi prezenţi cu peste 180 de probe, iar printre acestea sunt 75 de vinuri albe, 65 de probe de vinuri roşii, opt probe de vinuri de colecţie, trei probe de vinuri efervescente şi două probe de vinuri speciale.
Vinuri noi
Toate aceste probe au fost secretizate şi codificate încă de sâmbătă şi, în funcţie de notele date de către degustători, care trebuie să respecte regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Vinului, organizatorii vor acorda medaliile de aur, argint şi bronz. "În acest an, suntem în pragul recoltării strugurilor din noile plantaţii viticole, ceea ce înseamnă că beneficiem de soiuri noi, de clone de struguri care să dea vinuri de foarte bună calitate, astfel încât să fim în aceeaşi modernitate cu ceea ce se întâmplă şi în celelalte ţări. Astfel, misiunea celor 12 degustători de vinuri nu va fi una uşoară", a declarat preşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, Dan Boboc. „Strugurele de Aur" va dura până miercuri şi este organizat la hotelul „Cetate", din Alba Iulia. Degustătorii de vinuri au ocazia, în această săptămână, să se bucure din nou de „meseria" lor la Alba Iulia, acolo unde este în plină desfăşurare a cincea ediţie a „Strugurelui de Aur". Peste 33 de producători din toate zonele ţării, dar şi din străinătate, s-au înscris la acest concurs naţional de vinuri, ediţia 2011. Participanţii vor fi prezenţi cu peste 180 de probe, iar printre acestea sunt 75 de vinuri albe, 65 de probe de vinuri roşii, opt probe de vinuri de colecţie, trei probe de vinuri efervescente şi două probe de