Întrucât mi-am exprimat opinia că echipa naţională de fotbal poate fi declarată în faliment şi desfiinţată ca orice întreprindere neperformantă, nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Poate doar faptul că 0-0 cu Franţa este încă un nonsens: meciul acesta trebuia fie pierdut cu 0-3, fie câştigat cu 4-3. Când ai un bolnav în stop cardiac, încerci cu şocuri electrice de resuscitare, nu îi bagi pe gură calmante. Cât priveşte sfârtecarea gazonului şi a imnului, ambele naţionale, ele vin direct din România comunistă.
Cântăreţul M. Pavel are 51 de ani. Pe lângă muzici, văd că a învăţat în ceauşism să-i fie frică şi de umbra lui, că poate se interpretează politic.
În anii '80, cenzura respingea piese de Shakespeare sau Caragiale pentru că i se părea că fac aluzie la Nicolae. Acum, M. Pavel se fereşte să zică Traianul din imn, ceea ce nu m-ar mira deloc la şulfe ale vechiului regim ca M. Sandu şi D. Dragomir. De unde însă angoasa asta "politică" la un gurist care cântă despre "Frumoasa mea", "Te vreau lângă mine", "Doar pentru tine", "De dragul tău" ş.a.m.d.? Poate de la turneele în Occident în care a plecat regulat începând cu 1981. La deplasările astea se cerea de obicei să "cânţi" pe două voci.
Oricum, reflexul de tip activisto-securistic arc peste timp al cântăreţului Pavel mai e şi prostesc la pătrat. Cine ce să "interpreteze politic"? Nu-l mai ascultau fanii lui dacă zicea versul cu Traian? Nu-l mai invită Borcea să cânte şi la botez? L-a arvunit deja USL să intoneze "We are the champions" după alegerile din 2012?
La inaugurarea pasajului Muncii, în anii '70, urma să vină Ceauşescu. Lucrările nu erau terminate, zona era dificilă, cu pânze freatice şi teren slab, dar termenul de predare stabilit de Partid, dacă nu mă înşel, un 1 Mai, nu putea fi depăşit nici cu o zi. Drept care, constructorii s-au apucat să astupe la ordin, cu câlţi şi maclavais toate g