Fanii au umplut până la refuz arena. Au încurajat frenetic naţionala şi s-au comportat civilizat, la fel ca pe marile stadioane ale lumii. În România s-a tot vorbit despre numeroase momente zero. Dar dacă ar fi unul cu adevărat însemnat, acela ar trebui să fie inaugurarea „Arenei Naţionale“.
Românilor le-a fost dor să iasă în stradă pentru prima reprezentativă. Au dovedit asta aseară, chiar fără să ştie cum vor decurge ostilităţile în partida cu Franţa. Şi, poate pentru prima oară în ţară, bărbaţii n-au mai monopolizat un meci de fotbal. Fete de toate vârstele, copii, dar şi oameni care cu siguranţă au văzut multe meciuri pe vechiul „Lia Manoliu" au umplut străzile din jurul stadionului.
Practic, la ora 19.00, cu două ore şi jumătate înainte de primul fluier al lui Webb, traficul era paralizat, iar taximetriştii ajunseseră să refuze comenzile în acea zonă. Totuşi, dacă maşinile s‑au blocat în ambuteiaje, accesul în arenă s-a făcut mai mult decât decent, fără haos, civilizat, occidental. Această atmosferă incredibilă pentru o ţară în care ultraşii rup scaune, dau foc şi se bat s-a menţinut şi în incinta stadionului. Oamenii s-au aşezat liniştiţi la cozile formate la punctele de vânzare de hot-dogi, sucuri şi bere fără alcool, şi-au ocupat cuminţi locurile de pe bilet şi au participat cum au putut la show-ul pregătit.
Un stadion tricolor
Primul moment care i-a ridicat pe fanii naţionalei de pe scaune a fost ieşirea lui Tătăruşanu la obişnuita încălzire, puţin după ora 20.30. La scurt timp şi-au făcut apariţia şi restul titularilor, în uralele spectatorilor. Evident, francezii n-au scăpat de huiduieli şi de fluierături în momentul în care au păşit pe gazon. Tonul scandărilor l-a dat Mitoşeru, însă fanii au adoptat imediat cântecele şi i-au ovaţionat îndelung pe Hagi, Dorinel Munteanu, Bölöni şi Gică Popescu, premiaţi pentru că au depăşit 100 de s