Primăria este în imposibilitatea de a mai funcţiona şi de a asigura cu combustibil liceul pentru iarnă, ultima salvare fiind cel de-al treilea proiect depus la Guvern prin care se solicită ajutor din fondul de rezervă.
Situaţia localităţii Piatra-Olt a ajuns una disperată. O spune primarul Tudor Udrescu, care recunoaşte că primăria a ajuns aproape de faliment, bugetul local de anul acesta fiind epuizat. „Bugetul local nu mai poate asigura funcţionarea administrativă. La iniţiativa prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean, am iniţiat trei proiecte de hotărâri de guvern- în martie, mai şi iulie, pentru alocarea unor sume din fondul de rezervă bugetară. Din păcate, la primele două am primit răspuns negativ, îl aşteptăm pe ultimul. Problemele au fost cauzate de cotele defalcate din impozitul pe venit. Se vorbeşte de descentralizare de la 1 ianuarie 2011, însă în loc să descentralizeze, guvernul a centralizat sumele bugetare care reveneau comunităţilor locale. De la 47%, am primit 44%. Din 2010 a început un proces masiv de disponibilizări în sectorul CFR, ramura economică principală care susţinea bugetul local de la Piatra-Olt. Pentru acest an am primit din TVA 41.000 de lei, iar din taxe şi impozite anul trecut a încasat 1,3 milioane, în timp ce anul acesta nu ne aşteptăm nici la 700.000 de lei. Se apropie sezonul rece şi ne trebuie 100.000 de lei să asigurăm combustibilul la liceu, circa 30 de tone, bani pe care nu-i avem.”, spune edilul.
Situaţia disperată a oraşului îl face pe primar să declare că ar fi preferat ca localitatea să fie comună, cu atât mai mult cu cât comunele au putut accesa fonduri nerambursabile, spre deosebire de oraşele mici, pentru care nu s-a putut face nicio accesare pe partea de infrastructură. „Regret faptul că Piatra-Olt a fost declarat oraş!”, spune Udrescu, ajuns în situaţia de a fi nevoit să pună lacătul de uşa primăriei,