Costurile diferă de la un restaurant la altul, în funcţie de locaţia aleasă. Dacă la meniul ales se adaugă şi cereri speciale din partea mirilor, cheltuielile cresc progresiv. Încep de la 80 de lei meniul şi pot ajunge la 180 de lei,
Mirii din Baia Mare care aleg să-şi unească destinele cu fast trebuie să bage mâna destul de adânc în buzunar. În funcţie de localul ales şi de pretenţii, preţul unui meniu începe de la 80 de lei la o cantină şi ajunge până la 180 de lei de persoană la un restaurant de lux din „buricul târgului“.
Uneori, în funcţie şi de gusturile invitaţilor, mirii aleg meniuri exotice care nu pot fi preparate în orice restaurant sau doresc să aducă anumite alimente de acasă, ca tortul mirilor sau unele aperitive ori băutura, ceea ce nu este permis peste tot.
La cantină e ce mai ieftin
Cea mai ieftină variantă de meniu o oferă cantina. Pentru preţuri cuprinse între 80 şi 95 de lei, meniul unui invitat este compus din patru feluri principale. La acestea se pot adăuga fructele şi cafea în funcţie de ce doresc mirii. „Am făcut nunta la o cantină din Baia Mare şi am fost foarte mulţumiţi. Meniul a fost unul tradiţional românesc şi toată lumea a fost mulţumită“, a declarat Ioana Bozga, o tânără care s-a căsătorit de curând.
Unul dintre dezavantajele organizării nunţii la cantină ar fi că mirii trebuie să-şi împodobească sala pe cont propriu, operaţiune pentru care mai trebuie să scoată din buzunar cel puţin 500 de lei.
Cât costă un meniu la patru stele
Mirii cu pretenţii care doresc să-şi organizeze petrecerea la un restaurant de patru stele din Baia Mare trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 160 şi 180 de lei pentru un meniu. În acest preţ intră şi fântâna de ciocolată pusă la dispoziţie de local, răcoritoare, apă şi cafea la discreţia invitaţilor. În acelaşi preţ intră şi aranjamentele de fr