Multe persoane sufera de arsuri la stomac, care apar ca urmare a refluxului gastric. Daca esti predispus la aceasta problema, orice masa delicioasa pe care o vei lua ti se va intoarce inapoi peste cateva ore, intr-o maniera nu tocmai placuta.
Din fericire, doar unele alimente te aduc in aceasta situatie, asa ca invatand cum iti functioneaza corpul, te vei putea feri de ele. Iata ce iti propune publicatia Third Age sa eviti:
Citricele: portocalele, grepfrutul, mandarinele, si toate celelalte citrice produc aciditate, mai ales atunci cand sunt consumate pe stomacul gol.
Rosiile: desi abunda in vitamina C si licopen si sunt cu adevarat delicioase, pot cauza neplaceri celor cu un stomac sensibil.
Usturoiul si ceapa: cu siguranta aceste doua alimente dau gust oricarui fel de mancare, dar te si predispun la arsuri de stomac.
Menta: mai ales daca deja ai consumat usturoi, stai departe de menta, caci acest amestec nu este deloc unul reusit. Desi multi oameni cred ca menta face bine la stomac, aceasta produce adesea arsuri, caci relaxeaza sfincterul si muschii dintre stomac si esofag.
Mai bine incearca sa ai o respiratie frumos mirositoare spalandu-te pe dinti sau rontaind patrunjel si band lapte. Te-ar ajuta si sa ai la indemana, pentru a scapa de mirosul de usturoi, un antiacid.
Alimente iuti: stai departe de restaurantele cu specific mexican, unde se serveste chili, sos iute si ardei iuti din plin.
Cafeina: s-ar putea ca ceasca de cafea de dimineata sa fie cea care iti provoaca arsurile de la stomac, impreuna cu restul sucurilor pe care le bei si care contin cafeina, sau chiar ceaiurile de aceeasi natura.
Alcoolul: o noapte de iesit cu fetele s-ar putea sa iti dea o mahmureala grozava, dar si de genul problemei enuntate mai sus. Vinul, berea si toate cocteilurile nu vor ave