În această săptămână, 50 de copii din centrele educaţionale ale Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia vor participa la Tabăra “Floare de Colţ” ce are loc la Durău, în judeţul Neamţ.
Această ultimă serie încheie ciclul de tabere organizate pentru cei 275 de copii nevoiaşi şi cu risc de abandon şcolar din centrele educaţionale din judeţele Alba şi Mureş. Programul taberelor se va finaliza vineri, 9 septembrie a.c., când copiii se vor întoarce acasă.
Programul acestei săptămâni nu este foarte diferit de al celorlalte tabere, activităţile zilnice cu copiii având ca prim scop relaxarea individuală, distracţia şi jocurile de dezvoltare a inteligenţei şi creativităţii. Cei cinci însoţitori au grijă ca acţiunile programate pentru dezvoltarea personală şi comunicativă să fie inserate între celelalte activităţi cu caracter recreativ: ateliere tematice cu orientări turistice în munte, tir cu arcul, concursuri de muzică, pictură în aer liber, dans, origami, teatru, mâini dibace şi fotografie.
Atracţia principală a taberei a fost, din nou, aşa-numita „vânătoare de comori” din munţi, toţi copiii având parte de o doză reconfortantă de adrenalină şi bucurie atât la startul căutărilor, cât şi la găsirea premiilor ascunse la poalele Ceahlăului Moldovei.
Între alte activităţi cu caracter educativ, organizatorii au amintit: drumeţiile la Cascada Duruitoarea, la Copacul Singuratic, excursiile şi orientările geografice de la Lacul Bicaz, plimbarea cu vaporaşul, mini-pelerinajele la Mănăstirile Pângăraţi, Bistriţa şi Piatra Neamţ, unde au făcut cunoştinţă cu viaţa retrasă, de mănăstire a vieţuitorilor de acolo şi unde au fost primiţi cu multă bunăvoinţă şi căldură de personalul monahal.
Copiii au avut ocazia de a intra în contact şi cu viaţa bisericească: fiecare zi a început şi s-a încheiat cu o scurtă rugăciune la capela special amenajată, iar, în cazul în care d