Adrian Oprişan, cel care a nenorocit terenul şi la meciul cu Danemarca din 2003, a reuşit să distrugă şi inaugurarea Arenei Naţionale. Primăria spune că responsabilitatea aparţine firmei care a ridicat stadionul, iar constructorii dau vina pe… lipsa precipitaţiilor.
Inaugurarea Arenei Naţionale cu meciul România - Franţa s-a dorit a fi o adevărată sărbătoare. Din punct de vedere fotbalistic, marea dezamăgire s-a dovedit a fi gazonul stadionului. Un stadion de peste 200 de milioane de euro cu un gazon execrabil, gratulat de jucători, antrenori sau jurnalişti cu diverse caracterizări, de la „câmp de cartofi" până la „teren de cârtiţe". Cine este totuşi responsabil pentru acest eşec? Gazonul oribil a condus la accidentarea lui Costin Lazăr Fotografii: Petrică Tănase, Marian Vilău
1. Primăria i-a lăsat pe constructori să se ocupe. Într-un comunicat emis ieri, cei din Primărie aruncă vina de pe umerii lor: „Montarea şi întreţinerea gazonului au fost şi continuă să fie responsabilitatea exclusivă a constructorului. Prin urmare, cel care trebuie să dea explicaţii este constructorul".
2. Cum s-a ajuns de la constructori la Oprişan. Societatea care a ridicat stadionul, firma Max Boegl, a subcontractat firma italiană Anconi Construct, al cărei unic asociat este Alina Mihaela Muşetescu, pentru realizarea terenului, a sistemelor de ventilaţie, a drenajului. La rândul ei, Anconi, firmă cu 4,8 milioane de euro cifră de afaceri în 2010 şi 58 de angajaţi, a contractat firma Gama Verde, pentru montarea gazonului. Această societate este deţinută de Adrian Oprişan, cel care a distrus şi gazonul la România - Danemarca, scor 2-5, când s-a jucat pe nisip.
3. Cât a costat tarlaua. Gazonul de pe Arena Naţională a fost adus din Italia şi a costat 80.000 de euro. Cu tot cu transport şi montare, suma s-a ridicat, conform unor surse, la 200.000 de euro. Primăria