Şi pentru "tricolori", inaugurarea stadionului a fost umbrită de starea jalnică a terenului. Suporterii români fie sînt revoltaţi, fie fac haz de necaz
Tonul nemulţumit al reacţiilor din partea echipei Franţei a fost dat de tehnicianul Laurent Blanc, la conferinţa de presă: "Terenul prost a fost în avantajul României, deoarece s-a apărat mai mult", a comentat selecţionerul advers, părere susţinută chiar şi de Loţi Boloni.
Pe rînd, fotbaliştii francezi s-au plîns de riscurile la care au fost supuşi jucînd pe o astfel de suprafaţă.
Dacă Valbuena a fost politicos, rezumîndu-se să spună că "e dificil să joci dintr-o atingere pe un astfel de gazon", iar portarul Lloris a admis că "starea terenului a fost execrabilă, în ciuda stadionului magnific", Yann M'vila a fost cel mai franc: "Gazonul a fost catastrofal şi a fost greu să ne găsim pe teren. Am suferit".
Tătăruşanu a obosit aranjînd brazdele
Nu doar adversarii au avut probleme la construcţie, ci şi elevii lui Piţurcă s-au luptat din greu să rămînă pe picioare şi să nu iasă accidentaţi. La final, Ciprian Tătăruşanu, care a depus mai mult efort în timpul partidei fixînd gazonul din propriul careu decît respingînd şuturile francezilor, a recunoscut că s-a temut de starea terenului încă dinaintea meciului: "Ştiam deja de la antrenament că e dezastru total!".
Căpitanul "tricolorilor", Răzvan Raţ, a reuşit să se abţină, considerînd că imaginea tranşeelor rămase după meci e suficient de sugestivă: "Nu este de competenţa mea să comentez ce s-a întîmplat cu gazonul, însă vedeţi în ce condiţii s-a jucat, uitaţi-vă ce este în spate!".
53de secunde au trecut din partida România-Franţa pînă cînd s-a desprins prima bucată de gazon
Gazonul de pe Naţional Arena în presa franceză
"Arena Naţională e un paradox. Cum poate un stadion de ase