GrupulAblon, care detine mai multe terenuri in Romania, insa nu a finalizat nicioinvestitie, a inregistrat pierderi in inventar de0,6 milioane euro in primele 6 luni ale anului, in special ca urmare aaprecierii leului fata de euro. Aceeasi apreciere a leului a fost unul dintrefactorii determinanti si pentru o pierdere de 3,4 mil. euro, in costurile definantare ale proprietarului Sun Plaza, la 6 luni.
Leuls-a apreciat la 6 luni cu 1,2% fata de euro, comparativ cu o depreciere de 3,3%,in aceeasi perioada din 2010. Pierderiledin depreciere ale grupului Ablon la inventar au fost in primul semestru de 0,5 milioane euro,fata de un castig de 0,8 milioane euro in aceeasi perioada din 2010.
In cazul proprietarului Sun Plaza, costurile de finantare alegrupului au fost de 32 milioane euro, incluzand o pierdere de 3,4 milioane euro,datorata fluctuatiilor de curs valutar. Pierderea a fost rezultatuldeprecierii euro in fata unor monede din Europa Centrala si de Est, inclusiv infata leului.
Momentan,piata locala aduce doar pierderi contabile marilor investitori care nu au incaproprietati care produc venituri, cum este cazul Ablon. In ceea ce privesteplanurile de viitor ale acestora, acestea sunt inca in stand-by.
Inraportul financiar la 6 luni, Ablon noteaza ca toate proiectele rezidentialeale grupului, inclusiv cele din Romania, sunt amanate pentru o perioadanedeterminata, asteptand imbunatatirea conditiilor de piata.
ProprietarulSun Plaza mentioneaza anumite proiecte din Romania, insa niciun plan concret,iar cei de la Immofinanz se concentreaza pe finalizarea proiectului Maritimo.
Legatde investitiile in rezidential ale grupului Immofinanz, care recent a preluatintegral Adama, oficialii companiei mentioneaza in raportul financiar ca piataare un potential urias, doar ca inca nu se stie cand isi va reveni. GrupulAblon, c