Victimele erau electrocutate, legate la gură cu scotch şi chiar strangulate dacă refuzau să facă împrumuturi bancare pentru membrii grupării sau nu le dădeau acestora sute de euro lunar. Mai multe victime au depus mărturii cutremurătoare despre tratamentele inumane la care erau supuse de temuţii interlopi braşoveni şi bucureşteni.
Interlopul Ştefan Cheţea (34 de ani), considerat de procurori şeful celei mai puternice grupări de crimă organizată din Braşov, nemulţumit de profitul obţinut din infracţiuni de şantaj, s-a reprofilat în fraudarea aparatelor electronice din sălile de joc. Ştefan Cheţea a fost trimis în judecată, în această vară, de procurorii DIICOT, alături de alte 16 persoane, pentru constituirea unui grup de crimă organizată specializat în şantaj, lipsire de libertate şi infracţiuni informatice. Potrivit anchetatorilor, cei trei locotenenţi ai săi, Adrian Cotoş, Costică Onicel şi Alexandru Rudoi, primeau procente din fiecare acţiune.
Dobânda lunară la intelopi, 35%
Una dintre victime a povestit cum a ajuns să datoreze o avere interlopilor şi cum a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Stelian Boţ a împrumutat 2.000 de euro în luna octombrie 2010 de la Ştefan Cheţea. Dobânda lunară fixă 35%, 700 de euro. După câteva luni, Boţ a fost înştiinţat că are de dat aproape 15.000 de euro, iar scadenţa este la sfârşitul anului. Cum acesta n-a avut banii, a încercat să-l evite pe interlop, s-a ascuns la un amic din Braşov şi nu i-a răspuns la telefon lui Cheţea. În noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2011, Boţ a fost găsit şi dus cu forţa la vila lui Adrian Cotoş.
La ordinele lui Ştefan Cheţea, mai mulţi membri ai grupării s-au deplasat pentru a-1 da o lecţie rău-platnicului. Datoria a crescut la 25.000 de euro, întrucât proprietarul vilei, Adrian Cotoş, a cerut pentru el 10.000 de euro pentru punerea la dispoziţie a casei. Toată noaptea, Boţ a