În prezent, 99% din cantitatea de bere consumată este asigurată din producţia internă
În prima jumătate a anului, s-au vândut 8 milioane de hectolitri de bere, acelaşi nivel ca în semestrul 1 din 2010
Menţinerea consumului este rezultatul strategiilor companiilor din domeniu care au reuşit să ţină sub control declinul resimţit la nivel de piaţă
Consumul de bere din România din prima jumătate a anului a rămas la acelaşi nivel ca anul trecut, în prezent, 99% din cantitatea de bere consumată în ţara noastră fiind asigurată din producţia internă, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei "Berarii României".
Astfel, în primul trimestru nivelul atins a fost de aproximativ 8 milioane de hectolitri.
"Menţinerea consumului de bere în primele şase luni ale lui 2011 la volumul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut este rezultatul unui cumul de factori care a reuşit să ţină sub control declinul resimţit la nivel de piaţă. În urma unei analize atente a factorilor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate, doresc să menţionez strategiile producătorilor de bere adaptate deopotrivă noului comportament al consumatorului şi ocaziilor de consum diferite, comunicarea constantă şi, nu în ultimul rând, odată cu diminuarea efectelor crizei financiare, o revenire a obiceiurilor de achiziţie şi consum ale românilor", a declarat Hezy Ovadia, preşedintele Asociaţiei "Berarii României".
Constantin Bratu, director general al Asociaţiei "Berarii României", a afirmat că o estimare a evoluţiei pieţei până la finalul acestui an este dificil de făcut având în vedere evoluţiile anterioare imprevizibile ale pieţei. "Dar sunt încrezător că au fost create toate premisele pentru a se asigura o evoluţie superioară rezultatelor înregistrate la nivel de piaţă în ultimii doi ani", a continuat acesta.
În 2010, piaţa a scăzut cu 3,5%,