* a fost îndemnul adresat de Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos
Consfătuirea naţională a inspectorilor de arte s-a închis ieri, moment la care a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Acesta a vorbit inspectorilor prezenţi despre frumuseţe şi lipsa acesteia, despre falsurile care uneori sunt mai apreciate decât operele originale, despre falsurile din sufletele şi din viaţa noastră, care sunt o realitate. "Rolul dumneavoastră este să apăraţi locul artei în Curriculumul naţional, ceea ce presupune profesionalism, pricepere didactică, dar, mai presus de toate, să fii dăruit. Dacă Dumnezeu nu ţi-a dat talent nu poţi să fii artist. Nu putem face artă fără pasiune, iar credinţa se reflectă în artă, ea însăşi este arta de a trece dincolo de disperare şi necredinţă. Oful meu cel mai mare este că oamenii cu bani nu cheamă artiştii pentru a desena, a proiecta şi a restaura, aşa cum se proceda înainte", le-a spus inspectorilor Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Moderatorul conferinţei, inspectorul general din Ministerul Educaţiei Adrian Brăescu, a făcut câteva consideraţii despre olimpiadele şcolare de artă, care au secţiuni distincte pentru arta sacră, apoi primarul Aurel Simionescu a vorbit despre posibilităţile de valorificare a potenţialului local. La final, inspectorilor li s-au expus câteva detalii tehnice privind modul în care Legea educaţiei se va aplica în noul an la disciplinele artistice. La eveniment au mai participat inspectorul general Viorel Botea şi inspectorul de arte Dorin Şipoş. Organizatori au fost Inspectoratul Şcolar, Liceul de Artă, Ministerul Educaţiei şi Primăria Brăila. * a fost îndemnul adresat de Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos
Consfătuirea naţională a inspectorilor de arte s-a închis ieri, moment l