Imaginile cu brazdele de teren sărite în toate direcţiile la meciul România-Franţa, de marţi seară, au făcut înconjurul lumii şi au ajuns, logic, la Ploieşti şi la Cluj, arenele care urmează să fie predate şi ele la cheie fotbalului din cele două oraşe. Gazeta a încercat să afle la ce ne putem aştepta.
Cei de la Cluj sînt dispuşi să bage mîna în foc pentru a garanta că la meciul inaugural pe Cluj Arena nu va fi nici o problemă legată de gazon. Pe arena pe care U Cluj va disputa meciurile de pe teren propriu, fîşiile de iarbă au fost întinse complet pe 18 iulie, deci vor avea o perioadă de aproape 80 de zile la momentul în care se va intra pe el.
"Terenul va rezista fără probleme. Poate vor fi, cel mult, 10 la sută locuri în care iarba să nu fi prins aşa cum trebuie. Singura mea problemă e că ar putea fi zone cu iarbă arsă, dar pe margini, de la turnarea pistei de atletism. E posibil la la primul meci iarba să nu aibă o culoare de verde intens din cauză că pe 8 şi octombrie va fi acoperit pentru concertele de la inaugurare. Dar e vorba doar de culoare, nu însemnă că se vor rupe brazdele", a precizat Mircea Căciun, reprezentantul firmei Eco Garden, firma care a pus gazonul la Cluj.
Rulourile de iarbă au fost aduse din Germania, de la firma Bernsdorf, şi fiecare avea 550 de kilograme. "În mod normal, o rolă are 220 de kg, dar am decis să-l luăm aşa pentru o înrădăcinare rapidă, conform solicitării beneficiarului", a anunţat la vremea respectivă constructorul.
Vezi aici o GALERIE FOTO de la Cluj Arena
La Ploieşti sînt emoţii mai mari
Jucătorii prahoveni por pătrunde pe gazon astăzi, pentru pozele oficiale. După ce a văzut pe Naţional Arena, Vivi Răchită le va cere elevilor săi să fie încălţaţi cu ghete şi se vor face nişte spinturi şi schimbări de direcţie în alergare pentru a testa gazonul.
La Ploie