Evoluția este limită în mediul rural, satele mehedințene rămân neschimbate: fără apă, canalizare și cu ulițele prăfuite.
Primarii din Mehedinţi se întrec care mai de care să investească banii. De data aceasta nu fondurile europene au fost ţinta, ci banii publici.
Primarul din comuna Cujmir a băgat 150.000 de lei din bugetul local în amenajarea unui părculeţ în centrul urbei.
O statuie care a fost revopsită, câţiva brăduţi de aproape un metru înăţime, nişte bănci şi dale de ciment pentru alei.
Urmează ca muncitorii să planteze, zilele acestea, înainte de inaugurare florile şi astfel banii au fost investiţi.
“Un milliard și jumătate de lei vechi pentru parcul de vreo 200-300 de metri pătrați. Peste două zile se termină lucrarea.
Mai trebuie să facem un cămin, un drum și acoperișul policlinicii și al primăriei. Este un proiect și pentru apă, am depus proiectul anul trecut în aprilie”,a declarat Ion Frumosu, primarul comunei Cujmir.
În schimb la doi paşi de parc, uliţele comunei sunt neasfaltate, apa este cărată de oameni cu găleata, iar de canalizare nici nu se mai pune vorba.
“Primaria a făcut parcul, iar noi nu avem apă să udăm grădinile că murim de foame, cărăm apă ca să ud în grădină.
Eu am 80 de ani nu mă duc să stau în parc, acolo stau doar copii seara”, s-a arătat nemulţumit Ion Dinu.
“Au băgat canalizare şi apoi au desfiinţat-o, fostul primar a făcut asta, apă cărăm de pe la fântâni, parcul asta nu tine de foame, stam pe scaune şi mâncam aer, servicii nu avem, ne chinuim şi banii se duc”, a declarat Gheorghe Dragomiroiu
Oamenii care au într-adevăr nevoie de sprijinul reprezentanţiilor primăriei primesc doar firimituri. Maria Tabacu, soţul ei şi cei doi copii locuiesc într-o casă care stă să cadă pe ei şi trăiesc dintr-o pensie mică.
De la primărie a primit do