Această clădire pare a fi reşedinţa luxoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume, scrie Daily Mail. Dar, de fapt, este interiorul unei clădiri de birouri din China.
Grupul farmaceutic Harbin şi-a modelat fabrica, situată în provincia Heilongijiang, pentru a arăta ca Palatul Versailles din Paris.
Decoraţiunile opulente, printre care candelabre uriaşe şi pereţi aurii, i-au scandalizat pe locuitorii din Harbin, mai ales că grupul farmaceutic este deţinut de stat.
Cetăţenii care locuiesc în apropierea clădirii au reacţionat cu furie la apariţia fotografiilor, susţinând că fabrica ar fi trebuit să investească banii pentru rezolvarea unor probleme stringente, cum ar fi canalizarea deficitară.
Apariţia pozelor reprezintă ultima dintre controversele legate de Harbin, apărute în această vară. În august, în apa îmbuteliată produsă la Harbin a fost depistată o substanţă cancerigenă.
În iunie, fabrica a fost acuzată că deversează într-un loc ilegal apa folosită. La vremea respectivă, reprezentanţii fabricii susţineau că nu au suficiente fonduri pentru a rezolva această problemă.
Reprezentanţii companiei spun că pozele fac parte dintr-o campanie de defăimare şi că, de fapt, ele ar fi făcute într-un muzeu din aceeaşi clădire, situat cu trei etaje deasupra sediului fabricii.
Raportul Harbin pe 2010 arată că fabrica a cheltuit 2,1 milioane de euro pentru protecţia mediului şi de 27 de ori mai mult, adică 56,7 milioane de euro, pentru publicitate.
Aşa arată palatul Versailles cel original
Această clădire pare a fi reşedinţa luxoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume, scrie Daily Mail. Dar, de fapt, este interiorul unei clădiri de birouri din China.
Grupul farmaceutic Harbin şi-a modelat fabrica, situată în provincia Heilongijiang, pentru a arăta ca Palatul Versailles din Paris. @N