Numeroase controverse continuă să învăluie atentatele de la 11 septembrie, la zece ani de la producerea lor. Adepţii teoriei conspiraţiei cred în continuare că atacurile au reprezentat un complot al administraţiei Bush, destinat să justifice invadarea Afganistanului şi Irakului.
Iată mai jos câteva teorii susţinute de "conspiraţionişti", după atentatele din 11 septembrie 2001:
1. Turnurile gemene ale World Trade Center din New York nu s-ar fi putut prăbuşi de la un singur impact cu un avion de linie!
2. Nici un avion nu a căzut peste Pentagon, fiind vorba de o rachetă a armatei americane!
3. Zborul 93 al United Airlines nu s-a prăbuşit în Pennsylvania, ci a fost doborât în zbor!
4. Evoluţia bursei de pe Wall Street înainte de atentatele din 11 septembrie 2001 arată că unii brokeri fuseseră avertizaţi!
5. Agenţii americani sau israelieni au amplasat explozibil în turnurile World Trade Center şi la Pentagon, înainte ca acestea să fie lovite de avioanele deturnate de terorişti!
6. Chiar dacă regimul lui George W. Bush nu a ordonat moartea propriilor cetăţeni, el nu a făcut nimic pentru a împiedica atentatele, deşi ştia despre pregătirea lor. Scopul ar fi fost declanşarea războaielor şi restrângerea libertăţilor publice în Statele Unite!
Teoria conspiraţiei are numeroşi adepţi în Statele Unite şi a ajuns atât de departe încât s-au format chiar asociaţii de profesori universitari, arhitecţi sau ingineri, care încearcă să demonteze ceea ce ei consideră a fi cea mai mare manipulare din istoria Americii.
Profesorul Rich Hanley, de la Universitatea Quinnipiac din Connecticut are şi o explicaţie privind succesul teoriilor conspiraţiei în Statele Unite. Argumentul de bază îl reprezintă traumatismul suferit de opinia publică americană. Mulţi oameni încă nu pot înţelege "cum 19 terorişti îna