Foloseşti mai multe conturi şi un nume fictiv, înregistrezi un contract mai mic, apelezi la un intermediar. Uneori, şmecheriile nu ţin. Gazeta reconstituie cazul Dulca, un transfer care apoi s-a transformat într-un slalom prin Codul Penal
13 ani s-au scurs de la transferul lui Cristian Dulca de la Rapid la Pohang. 13 ani şi 33 de termene de judecată au trecut pînă cînd, în urmă cu cîteva zile, am auzit prima declaraţie incriminatorie. "George Copos mi-a oferit 25.000 de dolari ca să nu reclam nereguli la transfer", a mărturisit în faţa instanţei Ioan Martin, fostul secretar al clubului CFR Cluj. Înainte, jurase să spună adevărul.
Au înregistrat 120.000 de dolari
Ce nereguli ar fi putut invoca echipa din Ardeal? Să o luăm cu începutul. Pe 30 decembrie 1998, fundaşul Cristian Dulca era transferat de Rapid în Coreea de Sud.
Transferul a fost înregistrat la FRF pe 14 ianuarie 1999. 120.000 de dolari era suma declarată, destul de mică pentru fundaşul care evoluase titular în meciul cu Tunisia de la Campionatul Mondial din Franţa. Isăilă, transferat de Rapid de la Braşov, costase 210.000 de dolari! Dulca venise la Rapid de la CFR, iar gruparea clujeană aştepta 35% din banii încasaţi de giuleşteni de la Pohang Steelers, adică 42.000 de dolari. Suma a fost virată abia în august, cînd Rapidul a cedat, după ce i-au fost blocate transferurile. S-a încheiat o înţelegere, prin care se confirma plata, dar CFR îşi rezerva dreptul de "a verifica autenticitatea sumei de transfer declarate de UFC Rapid.
Semnătura suspectă
Mircea Balaj, preşedintele CFR-ului, care atunci activa în Divizia C, a simţit că e ceva putred. L-a contactat pe avocatul Marcel Lăzăreanu, primul român care a jucat în Coreea de Sud, la Il Hwa. Fostul portar a citit actul şi i-a sărit în ochi că managerul echipei Pohang, Kim Chung, nu folosise "Hangul", gr