Actorul în vârstă de 52 de ani scoate la suprafaţă latura întunecat-comică a lui Richard al III-lea, într-un spectacol regizat de Sam Mendes, pe scena Teatrului Old Vic de la Londra. Piesa marchează şi un alt triumf al lui Spacey, care a devenit director artistic al legendarului teatru în 2003 şi s-a luptat să-i convingă pe britanici să aibă încredere într-un american.
Există un ironic - tatăl şi soţul Lester Burnham, din filmul „American Beauty" (1999), un nebun rece ca metalul - criminalul în serie din „Se7en" (1996), al lui David Fincher - şi-un lup singuratic în Kevin Spacey. Actorul îi pune pe toţi într-un rol despre care cotidienele britanice, cu direcţii democratic diferite, scriu acelaşi lucru. „Spacey străluceşte!": „The Guardian", „The Independent" şi „The Telegraph" despre Richard, regele actorului american din piesa shakespeariană „Richard al III-lea", care se joacă pe scena Teatrului Old Vic de la Londra, o producţie „frumoasă şi curată" regizată de Sam Mendes.
Imagini cu gaddafi şi mubarak
E puţin înainte de ora şapte. În faţa teatrului de lângă staţia de metrou Waterloo, într-una dintre zonele boeme ale Londrei, lumea stă la coadă. Deşi „Richard al III-lea" se joacă cu casa închisă până şi la ultima reprezentaţie, pe 11 septembrie, câţiva au şansa să prindă locuri la preţ redus - sunt scoase la vânzare 10-15 bilete la balcon, cu jumătate de oră înainte de spectacol. Montarea lui Sam Mendes pune lumina direct pe Spacey, transformându-i personajul într-o emblemă pentru orice dictator-tiran; spectacolul se deschide cu proiecţia unor imagini care-i înfăţişează pe Gaddafi şi Mubarak. Spacey face un rol în tradiţia lui Laurence Olivier, subtil, complex, nu revoluţionar.
Kevin Spacey cucereşte publicul în Richard al III-lea, pe scena teatrului londonez Old Vic
Un diavol tiranic
Chipul lui K