Viaţa sedentară, lipsa activităţii fizice şi un program de masă dezordonat sunt principalii factori ce favorizează îngrăşarea, indiferent de vârstă
Chiar dacă ritmul alert al vieţii nu ne permite întotdeauna să respectăm pas cu pas indicaţiile nutriţioniştilor, există câteva trucuri simple de care ne putem folosi pentru a avea grijă de siluetă chiar şi în „nebunia“ cotidiană.
Indiferent dacă lucraţi într-un birou, faceţi muncă de teren ori din diverse motive sunteţi nevoit să staţi acasă, este indicat să vă pregătiţi din timp mâncarea pentru prânz. Obişnuiţi-vă ca dimineaţa sau chiar cu o seară înainte să vă preparaţi un sandviş, o salată sau o gustare sănătoasă şi nutritivă. Puneţi mâncarea într-o caserolă pe care să o luaţi cu dumneavoastră la serviciu sau să o aveţi la îndemână în frigider. Astfel, la ora prânzului, când veţi simţi că vi se face foame, veţi avea pacheţelul la îndemână şi nu veţi mai fi tentat să mâncaţi o prăjitură, o ciocolată sau preparate de tip fast-food, care dăunează siluetei.
Oricât de mult v-aţi dori să slăbiţi sau să vă menţineţi greutatea, trebuie să ştiţi că nu veţi reuşi dacă săriţi peste mese. Dacă lăsaţi să treacă prea mult timp înainte de a vă potoli foamea, organismul intră într-un fel de „panică“, simţind pericolul înfometării. Astfel, metabolismul este încetinit şi organismul arde mai puţine calorii. Pentru a evita această situaţie, nu săriţi peste mese, dimpotrivă, învăţaţi-vă să mâncaţi de cinci sau şase ori pe zi, însă atenţie: porţiile trebuie să fie mici. Este o foarte bună metodă de a intensifica metabolismul şi, în plus, acest obicei vă împiedică să vă simţiţi atât de flămând încât să mâncaţi mai mult decât vă trebuie atunci când vă aşezaţi la masă.
Ajutorul din bucătărie
Condimentele vă sunt cel mai puternic aliat în încercarea de a vă menţine silueta. În afară de faptul că pot î