Tribunalul Bucureşti a interzis, în urmă cu două zile, ca ONG-ul condus de Emilian Prodan să mai folosească marca „Poliţia Animalelor" înregistrată la OSIM la 4 martie 2010. Decizia este cu recurs, însă se pune în aplicare de îndată.
De asemenea, autointitulatul Inspectorat General al Poliţiei pentru Protecţia Animalelor nu mai are voie să folosească niciun însemn care este al Poliţiei Române, emblema şi nici girofarul. Ziarul „Adevărul" a scris pe larg, încă de la sfârşitul lunii mai, despre impostura de la Poliţia Animalelor. Poliţia Animalelor foloseşte geci reflectorizante, similare cu cele ale Poliţiei Române, şi are funcţii specifice doar Poliţiei Române.
În plus, numărul de înmatriculare al maşinilor folosite conţine prescurtarea specifică Ministerului Administraţiei şi Internelor - MAI. Ordonanţa de urgenţă cu privire la înfiinţarea fundaţiilor şi asociaţiilor interzice folosirea în titulatura lor a denumirilor unor instituţii de interes local sau naţional. Reprezentanţii Poliţiei Române se chinuiesc acum, în instanţă, să interzică ONG-ului să mai creeze confuzie prin folosirea însemnelor aproape identice.
Cum şi-a făcut Prodan poliţie
Cu toate acestea, Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis în judecată în două dosare de corupţie, autointitulat comisar general al organizaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, ţine cu dinţii de propria-i poliţie - „Poliţia Animalelor".Întrebaţi de ce folosesc la numerele de înmatriculare particula „MAI", reprezentanţii Comisariatului pentru Societate Civilă - care şi-a făcut ilegal propria poliţie - au avut un răspuns halucinant: „Ziua Poliţiei Animalelor am ales-o în luna mai şi am decis să punem numele lunii la numerele maşinilor. Este doar o coincidenţă."
Nume înregistrat la OSIM
Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor a fost înfii